Oefentherapie MensendieckJelle en Sharon zijn twee ervaren en enthousiaste therapeuten die gefascineerd zijn door het menselijke lichaam en experts zijn in gezond bewegen. Beiden komen ze uit de sport wereld en zijn beiden bezig met het volgen van een Master opleiding ter verdieping.

 

Oefentherapie Mensendieck is een actieve behandelmethode gericht op het houding- en bewegingsapparaat. Ons motto is “Zelf doen, zelf zien, zelf doorvoelen, zelf oordelen”. Op deze wijze streven wij ernaar dat u, uw lichamelijke klachten zelf weet te verhelpen en voorkomen zodat u pijnvrij kan bewegen, werken en sporten.

 

De visie van de praktijk is erin gelegen om een gedragsverandering bij de cliënt te bewerkstelligen. Het doel is om de cliënt inzicht te laten krijgen in de klacht en het leren aanvoelen van grenzen. Wij streven naar een gunstige verhouding tussen belasting en belastbaarheid. Bij elk individu zoeken we naar een passende aanpak waarbij wij de cliënt op een coachende manier ondersteunen waarbij gemotiveerd wordt naar het zelfcorrigerend vermogen. Een verandering in het houding en bewegingspatroon staat voorop als het gaat om het verlagen van de lichamelijke belasting.

 

De specialisaties van Mensendieck Amsterdam zijn:

- Overbelasting klachten (RSI/CANS)

- Rugklachten

- Nek/schouderklachten

- Neurologische aandoeningen (radiculaire klachten, hernia, centraal neurologische aandoeningen etc.)

- Bekken en bekkenbodem problematiek M/V

- Individuele begeleiding rondom zwangerschap, pre- en postnataal

- Artrose en reumatische aandoeningen

- Beweeg en sport adviezen

- Knie klachten

- Houding gerelateerde klachten

 

Contactgegevens:

 

Jelle Kloth & Sharon Schouten

T: 020-3541293

W: www.mensendieck-amsterdam.nl 

W: www.physio-rugschool.nl

E: mailons@mensendieck-amsterdam.nl